STL Bergen har tro på havet!

Lørdag 10. oktober samlet STL Bergen en gruppe med representanter fra 10 forskjellige tros-og livssynssamfunn – buddhister, bahaier, hinduer, humanetikere, muslimer, og kristne – for å rydde en forsøplet vik på Askøy til støtte for TV-aksjonen NRK 2020. Aksjonen var i samarbeid med Naturvernforbundet Hordaland. 
 
Årets TV-aksjon går til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer både dyre- og menneskeliv.
 
STL Bergen engasjerer seg sterkt i år for å sette fokus på plastforsøpling som en av vår tids største miljøproblemer, og for å støtte opp om det store interreligiøse engasjementet for miljø og klima. 
 
Den lille viken var svært utsatt for plastforsøpling. En del av funnene ble registrert og dokumentert på www.plastjakten.no. Søppelet som la på bakken – emballasje, presenninger, kloakrør – var fort ryddet unna. En mye større utfordring var den enorme mengden bittesmå plastbiter som lo i lag i jordsmonnet. 
 
 
 
En av deltakerne var sogneprest på Askøy, Marianne Gammelsæter: 
 
– Det har vært meningsfult og rett og slett provoserende, for vi fant ufattelig mye dritt rundt det naustet der vi ryddet. Det er kjempeviktig at vi står sammen om dette og støtter årets TV-askjon. Vi er nødt til å ha tro på havet og vi må få renset mer vekk av det som ødelegger for livet, både i sjøen og på landet. 
 
For å bli kvitt de mange små plastbitene må vi også gjøre mange små ting sammen, sier Eldste Goodwin fra Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige: 
 
 
 
Som mennesker med ulike livssyn, har vi et felles ansvar for verdenshavene, og vi må handle sammen. Gi til WWF og TV-aksjonen og vær med på å stenge plastkranen!
 
Årets aksjon er heldigital. Du kan gi på en digital bøsse (for eksempel STL Bergen sin digitale bøsse) eller vippse til 2133.
 
Bilder og video: Mona Maria Løberg. 
 
 
 

Legg igjen en kommentar