Tros- og livssynssamfunn starter gradvis og kontrollert gjenåpning

Fra 7. mai tillates samlinger på offentlig sted med inntil 50 personer med minst 1 meters avstand. Dette betyr at tros- og livssynssamfunn igjen får mulighet til å avholde samlinger og aktiviteter. Det er mange som har gledet seg stort til å kunne samles igjen til gudstjeneste, fellesbønn og fellesskap, selv om det fortsatt gjelder viktige begrensninger. 

Den norske kirke, Norges Kristne Råd og STL har utarbeidet veiledere for smittevernfaglig forsvarlig gjennomføring av religiøse handlinger. Også i Bergen tar STLs medlemssamfunn heller det sikre for det usikre, og satser på en gradvis og ansvarlig gjenåpning. Det har vært storstilte innkjøp av antibac, hansker og markeringsteip. Mye tid brukes på å forberede medlemmene så godt som mulig. St. Paul menighet har åpnet for elektronisk påmelding til søndagsmesse, og har lagt ut veiledere på ulike språk. De som vil delta i fellesbønn i Bergen moské må også melde seg på på forhånd, og har blitt instruert til å ta med egne tepper og gjøre den rituelle rensenselsen før bønn (wudhu) hjemme. I tillegg har de laget en video som viser akkurat hva folk skal gjøre når de ankommer moskéen og blir tildelt en avstandsmarkert bønneplass.

Noen forsamlingslokaler har nok plass til 50 personer som holder 1 meters avstand, mens andre fant ut at de ikke kan slippe inn mer enn 15 personer. Det er også mange tros- og livssynssamfunn som venter med å åpne, og vil fortsette med digitale tilbud en god stund fremover. 

Helsedirektoratet: Regelverk for arrangementer med inntil 50 personer 

Bergen kommune: Korona-rådene som gjelder nå (7. mai)

IMDi: Useful websites in other languages

Bilde:  Instruksvideo Bergen moské 7. mai 2020, skjermdump

 

 

Legg igjen en kommentar