Mangfoldsbyen i annerledes-året 2020

Fra 6. til 12. november gjennomføres festivalens fjerde utgave på en trygg og smittevernansvarlig måte. 

– Pandemien har skapt sosiale og økonomiske utfordringer i Norge og over hele verden. Mange befinner seg i en usikker situasjon, og noen kan bli ekstra sårbare for polariserende og radikaliserende tankegods. Nettopp derfor skal dialog og møteplasser ikke settes på vent, sier STL Bergens styreleder Sajjad Younas. 

Se hele programmet på www.mangfoldsbyen.no eller last ned her

Program

Her er det mye å glede seg til. Festivalen åpnes storslått med Solfrid Molland. Artisten og komponisten er aktuelt med platen «Håpets kappe», som er viet håpet om at mennesker på tvers av tro og livssyn kan stå sammen og ta vare på kloden vår: 

Kanskje kan vi komme ut av krisen med en høyere bevissthet, hvor vi får tak i en flik av den holistiske tenkningen som for eksempel mystikerne innen jødedom, islam og kristendom formidler så nydelig i tekstene sine: Dette at mennesker, dyr og natur tilhører en ubrytelig helhet, og bryter vi ned eller skader dyr og natur, så skader vi i siste instans oss selv. Denne visdommen henter disse mystikerne fra Koranen, fra Tanakh – den hebraiske bibelen og fra den kristne bibelen.  Solfrid Molland til NTB.

Les mer om festivalåpningen fredag 6. november 

Helgen 7. og 8. november byr på tros- og livssynsvandringer i sentrum og rundt Danmarksplass. Tirsdag 10. november viser Kirkelig dialogsenter Bergen dokumenterfilmen Predikanten og inviterer til  samtale med filmmaker Elisabeth Kleppe om fravær, tro, tvil og forsoning. På onsdag er det Åpen dialogkafé, og uken avsluttes torsdag 12. november med en viktig og høystaktuelt samtale om religionskritikk med Eirin Eikefjord, Christian Lomsdalen, Bano Abdulrahman og Gudmund Waaler. 

Jubileumsfeiring

Årets Mangfoldsbyen markerer også Bergens 950-årsjubileum. Professor Lisbeth Mikaelsson har blitt utfordret av STL Bergen til å gjenfortelle hele Bergens religionshistorie fra et mangfoldsperspektiv, og det på bare 45 minutter. En formidabel utfordring!

Foredraget etterfølges av panelsamtale med bl.a. byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt; Ingrid Rosendorf Joys – bergenser og generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn; Ahmad Fardin Rasooli, tidl. leder Muslimske Studenter i Bergen. Hva betyr tros- og livssynsmangfoldet for byen vår, og hvor ønsker vi å være når Bergen feirer 1000 år? Samtalen ledes av Astrid Dalehaug Norheim, journalist i avisen Dagen.

Dette er et arrangement man ikke kan gå glipp av, mandag 9. november kl 18:30 på Litteraturhuset. 

Smittevern

Mangfoldsbyen er en møteplass som skal være trygg for besøkere, arrangører og frivillige.  For å kunne gjennomføre årets Mangfoldsbyen i tråd med gjeldende smittevernråd vil arrangementene ha antallsbegrensning. For å sikre deg en plass anbefaler vi å melde deg på i forkant. Kan du ikke komme likevel? Meld deg av, slik at en annen kan få din plass. Noen arrangementer vil også strømmes.

Bilde Solfrid Molland: Monica Strømdahl

Legg igjen en kommentar