Vellykket Mangfoldsbyen og jubileumsfeiring

 

For STL Bergen var høstens største begivenhet utvilsomt festivalen Mangfoldsbyen. Årets utgave markerte dessuten ti år med tros- og livssynsdialog i Bergen, som gjorde uken ekstra spesielt og høytidelig. Gjennom en felles innsats fra sekretariatet, medlemssamfunn, samarbeidspartnere og mange frivillige ble Mangfoldsbyen en stor suksess med rekord oppmøte på mange arrangementer. Stadig flere blir kjent med tros- og livssynsmangfoldet i byen vår, og samarbeidet som finnes på tvers! 

Mangfoldsbyen ble åpnet med jubileumsmarkering og den årlige dialogmiddagen, som er et samarbeid mellom STL og Kirkelig dialogsenter Bergen. En fullsatt sal på Bergen Internasjonale Kultursenter med over nitti gjester fra mange forskjellige tros- og livssynssamfunn, samarbeidspartnere fra Bergen kommune, Helse Bergen, gravplassmyndigheten, mangfoldskontakter i politiet, og Bergens organisasjonsliv samlet seg til middag og dialog. Ordfører Rune Bakervik foretok åpningen og holdt en fantastisk flott gratulasjonstale. Bildene vitner om god stemning og fine samtaler (fotograf: Inger Paulsen). 

Tros- og livssynsvandringene kan trekkes frem som et vellykket og stadig mer populært tiltak. I år ble totalt rundt seksti deltakere med på tur til Adventistkirken, Salam Islamsk Senter og Solheim kirke på lørdagen, og Centralkirken, Bergen Hare Krishna Senter og Bergen moské på søndagen. Gjennom guidet besøk til tros- og livssynslokaler i forskjellige nabolag får beboere mulighet til å ta en titt innom og lære mer om hva som egentlig foregår i kirken, tempelet eller moskeen. Dette er med på danne relasjoner, tillit og bedre nabolag.

I forbindelse med tiårsjubileet utfordret STL Bergen prof. emerita Lisbeth Mikaelsson til å gjenfortelle Bergens religionshistorie fra et mangfoldsperpektiv. Hun besto ufordringen med glans i et innholdsrik og spennende foredrag på kun 45 minutter. 

Mangfoldsbyen ble avsluttet med et helt spesielt foredrag ved prof.emerita Lisbeth Mikaelsson om Bergens religionshistorie fra et mangfoldsperspektiv. Hun besto utfordringen med glans og holdt et foredrag som tok publikum fra norrøn religion og kristenkongene til dagens tros- og livssynslandskap på kun 45 minutter. Kultur- og mangfoldsbyråd Eline Haakestad og STLs generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys kastet glans over jubileumsfeiringen med deres deltakelse i panelsamtalen om hvordan det er å leve sammen med ulike livssyn, og hva slags politikk vi trenger for å få det livssynsåpne samfunn på best mulig måte til i Bergen. 

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Legg igjen en kommentar