Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Religiøs dialog i Jerusalem: samtale med Trond Bakkevig

21. mars 2018 kl. 16:0018:00

Samtale med Trond Bakkevig om religiøs dialog i Jerusalem.

Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad ble møtt med  reaksjoner fra religiøse ledere over hele verden. Er det i det hele tatt mulig å drive dialog i en by i høyspenning?

Siden 1996 har Trond Bakkevig ledet et samarbeid mellom kristne, jøder og muslimer i Jerusalem. Bakkevig er prost i Den norske kirke og er forsker ved Institut for fredsstudier. Han har vært aktiv i økumenikk, blant annet som tidligere generalsekretær i mellomkirkelig råd og som sentralkomitemedlem i Kirkenes Verdensråd. Han er aktuell med boken Dagbøker fra Jerusalem: 20 år som brobygger mellom religion og politikk.

På utenriksdepartementets og Den norske kirkes oppfordring tok Bakkevig selv initiativ til å etablere en religiøs bak-kanal der ledere kunne møtes og snakke i fortrolighet om de mange utfordringer som politikere og diplomater har latt ligge. Alle tre religioner har Jerusalem som sin hellige by, og utfordringer knyttet til Jerusalems historie og posisjon har stått sentralt, i tillegg til Midtøsten-konfliktens mange andre stridsområder. Det har vært mange opp- og nedturer for brobyggeren Bakkevig. Men som en Sisyfos har han utrettelig tatt fatt på å gjenoppbygge tillit mellom folk og å pense samtalene inn på rett spor.

Arrangementet er åpent til rådsmedlemmer og inviterte.

Bakkevig er i Bergen på invitasjon fra Bjørgvin kirkeakademi, som har et åpent møte med Bakkevig på Litteraturhuset kl. 19.

Foto: © Sturlason

Detaljer

Dato:
21. mars 2018
Tid
16:00 – 18:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,

Arrangør

STL Bergen
Telefonn
+47 969 08 380
Epost
stlb@stlb.no
View Arrangør Website

Sted

Bergen domkirke menighet
Bryggen 13
Bergen, 5003
+ Google-kart
View Sted Website