STL Bergen
Korona: arrangementer uke 12 avlyst

I forbindelse med gjeldende smittevernråd har arrangementene i uke 12 blitt utsatt på ubestemt tid. Dette gjelder både fagdagen for helsepersonell, som skulle avholdes på Haukeland universitetssjukehus (19. mars), og dialogmøtet om religionskritikk på Bergen Offentlige Bibliotek (18. mars). 

Les Bergen kommunes nye retninglinjer (per 10.03)

Over 100 ansatte i kommunal- og spesialisthelsetjenesten hadde meldt seg på fagdagen om tro, livssyn og flerkulturell kommunikasjon. Dette viser at det er stor interesse blant helsepersonell for kompetanseheving på dette feltet. 

Korona og tros- og livssynssamfunn

Over hele landet setter tros- og livssynssamfunn inn forebyggende tiltak for å bremse smittespredning på samlinger til helgen. 

Følg med på Folkehelseinstituttets råd og oppdateringer

Korona-beredskap i Bjørgvin bispedømme (11.03)

Kunngjøring Muslimsk Dialognettverk (11.03)

Informasjon fra Islamsk Råd Norge (11.03)

 

Oppdatering om ny trossamfunnslov

Regjeringen har kommet til enighet med Frp og sikret flertall for ny trossamfunnslov.

Les mer på trooglivssyn.no
Lansering! «Forsamlingslokaler - en veileder for tros- og livssynssamfunn»

Aldri har det vært flere tros- og livssynssamfunn i Norge, og aldri før har så mange levd i et nomadetilværelse uten et fast forsamlingslokale. Alle aspektene som inngår i å bygge eller kjøpe et lokale er kompliserte og sammensatte, og god informasjon er vanskelig å finne. Derfor har STL Bergen det siste halvåret utarbeidet et veiledningshefte om forsamlingslokaler. På lanseringen 15. april vil veilederen overrekkes til byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt.

Les mer om veileder og lansering
Årsmøte i STL Bergen

Torsdag 13. februar samlet STL Bergen til årsmøte på Bergen moské, etterfulgt av et kort rådsmøte. Linda Karin Eide (Kvekersamfunnet) ble valgt inn som nytt styremedlem. Jannicke Troe (Buddhistforbundet) og Alasdair McLellan (Bahai-samfunnet) ble gjenvalgt, og Sajjad Younas fortsetter som styreleder. 

Rådet oppnevnte Siva Sathalingam (Bergen Hindu Sabha) som representant i kirkelig fellesrådets gravplassutvalg, med organisasjonssekretær Birgit van der Lans som vara. 

Møtet ble avsluttet med en presentasjon om kartleggingen av tros- og livssynsmangfoldet i Bergen og nabokommunene, som STL Bergen gjennomførte i 2019. Klarer DU å slå rådsmedlemmene i quizzen

Les mer om årsmøtet
Årsrapport 2019 nå tilgjengelig

STL Bergens årsrapport for 2019 er nå tilgjengelig for nedlasting. Klikk her for å lese om våre aktiviteter og resultater i 2019! For oversikt over eldre årsmeldinger klikk her

Les styrelederens forord
Kommende aktiviteter

Avlyst! 18. mars: Religionskritikk: konstruktiv eller bare hatprat? Offentlig dialogmøte på Bergen Offentlige Bibliotek, kl. 18-19:30.

Avlyst! 19. mars: Fagdag om tro, livssyn og flerkulturell kommunikasjon. Fagdag for ansatte i kommunale og spesialisthelsetjenestene.Bikuben kurs- og konferansesenter, 08:20-15:45.

15. april: Rådsmøte med lansering av hefte "Forsamlingslokaler - en veileder for tros- og livssynssamfunn". Kl. 17:30 - 20:30, Fabrikkgaten 7a (lokalene til Det Islamske Fellesskap Bosnia og Hercegovina). 

Endre ditt abonnement    |    Se nyhetsbreveet på nettsiden
Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen
Christian Michelsens gate 4, 5012 Bergen
© 2019 Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen
Twitter