Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Kurs for lærere: KRLE og fagfornyelsen

14. oktober 2020 kl. 12:00

Human-Etisk Forbund Hordaland og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Bergen inviterer til kurs for lærere i grunnskolen om KRLE og fagfornyelsen.

Kurset er gratis, og åpent for alle. Kurset vil starte med lunsj, og den første halvtimen brukes på dette. Det vil i tillegg være snacks og kaffe tilgjengelig gjennom dagen. Vi følger de smittervernstiltakene som er gjeldende på gjennomføringstidspunktet. Det er derfor nødvendig med påmelding så vi kan sikre dette. Påmelding her.

I kurset møter du:
Førsteamanuensis Yvonne Margaretha Wang ved Høgskulen på Vestlandet. Hennes undervisningserfaring favner både religionsvitenskap og religions- og livssynsdidaktikk. Wang er involvert i forskningsprosjekter med vekt på KRLE-faget og forståelse av religiøst mangfold. Andre interessefelt er sosialpsykologi, konfliktløsningsteori og religiøst fredsarbeid i konfliktområder.

Førsteamanuensis Michael Hertzberg fra Høgskulen på Vestlandet HVL som kommer for å snakke om religionskritikk og hvordan vi som lærere kan forholde oss til dette i klasseromssituasjonen.

Organisasjonssekretær Birgit van der Lans fra Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Bergen som kommer for å snakke om dialogarbeidet som organisasjonen jobber med og det lokale tros- og livssynsmangfoldet vi har i Bergensområdet. Hun leder også workshopen om hvordan religion og livssyn i nærmiljøet kan tas i bruk i KRLE-undervisningen. I workshopen er det rom for utveksling av erfaringer og gode idéer, bl.a. om STLs tros- og livssynsvandringer som skoler og andre kan bli med på.

Nestleder Christian Lomsdalen fra Human-Etisk Forbund som kommer for å snakke om fritaksretten i opplæringsloven. Med både et praktisk og et teoretisk utgangspunkt. Christian leverte i desember 2019 en masteroppgave ved Universitetet i Bergen om fritaksretten. Han jobber som lærer i blant annet religionsfaget ved Metis videregående skole og driver podkasten Lektor Lomsdalens innfall.

Kurset er relevant for lærere i KRLE-faget og baserer seg på noen av de nye elementene i fagfornyelsen. Om du har noen spørsmål ta kontakt med Birgit van der Lans eller Christian Lomsdalen.

Detaljer

Dato:
14. oktober 2020
Tid
12:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,

Arrangører

STL Bergen
Human-Etisk Forbund Hordaland

Sted

Lokalene til Human-Etisk Forbund
Christian Michelsensgate 4
Bergen, 5012 Norge
+ Google-kart